2018. nov 13.

MÉREGTELENÍTŐ, KÉNYEZTETŐ FÜRDŐSÓ HÁZILAG

írta: Naturan
MÉREGTELENÍTŐ, KÉNYEZTETŐ FÜRDŐSÓ HÁZILAG

Az epsonsó, keserűsó jótékony hatásai

Készíts egyszerűen fürdősót magadnak, vagy ajándékba szeretteidnek!

Mi kell hozzá?

- egy adag epson só / keserű só vagy más néven magnézium szulfát - méregtelenítésre, stresszoldásra, álmatlanságra kiváló

- opcionálisan: illóolaj, gyógynövények

furdoso2.jpg

Érzéki fürdősó készülhet néhány szárított hibiszkusz vagy rószaszirommal, sóra cseppentve például indiai illóolajjal!

Nyugtató fürdősóhoz csupán egy kanálnyi levendulavirágra és néhány csepp levendula illóolajra van szükség! 

Élenkítő fürőélmény esetén reszelj bio citromhéjat a sóhoz és tegyél rá egy-két citromos illóolajat! Vigyázz a citrom illóolaj közvetlenül a vízbe téve, nem oldódik, a víz tetején marad, ahogy kiszállsz, rád cuppan és marni fogja a bőröd, ezért kell belekeverni  sóba, vagy tejbe, olajba, mézbe. 

Méregtelenítő fürdő: A fürdő időtartama 40 perc. A toxinok körülbelül 20 perc alatt távoznak a szervezetből, a maradék 20 perc  az ásványi anyagok felszívódásához szükséges. 20 kg-onként félbögre (kb 150 g) keserűsóra van szükség.

Alapanyagokat beszerezheted például itt:  www.naturan.hu 

citromos_furdoso.jpg

A keserűsóról:

A keserűsót először a 17. században fedezték fel Angliában, innen kapta a nevét. Elég hamar kiderült, hogy az alkalmazása csökkenti a fájdalmat és csillapítja a gyulladást. Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a spa világában, gyógyfürdőkben.
A keserűsó vagy epsom só más néven a magnézium-szulfát, mindkét összetevő rendkívül fontos a szervezet egészsége szempontjából.

Külön pszichológiai kutatásoknál is használják, az epson só által előidézhető lebegő fürdőt: https://hu.wikipedia.org/wiki/Ingermegvon%C3%A1sos_k%C3%ADs%C3%A9rlet.

Szólj hozzá