2015. feb 17.

Gyermekbarát GUMICUKOR házilag, zselatint a fájó ízületeknek is!

írta: Naturan
Gyermekbarát GUMICUKOR házilag, zselatint  a fájó ízületeknek is!

Egészségesebb és olcsóbb, mint a bolti változat. 

gumicukker.jpg

Az eredeti recept:

- 2 dl 100%-os gyümölcslé
- 1 csomag (20 gr) zselatin
- ízlés szerint cukor, édesítő 

Felmelegítem, épp annyira, hogy a zselatin felolvadjon. Semmiképp sem forrásig. Aztán szilikon formákba öntöm, megvárom még megdermed és kész!

Ahogy én csinálom:

Az eredeti recept is finom, de valahogy kicsit ragadós.  Ezért én epret vagy meggyet leturmixolok és átnyomkodom szitán, így lesz 2 dl sűrű pépem, majd ezzel dolgozom a gyümölcslé helyett!

Cukor helyett xilitet tettem bele, mert a xilitnek van fogvédő tulajdonsága! Bizony védi a fogat és nem roncsolja, ezért a baba fogkrémek fő alkotóeleme.

Végül, mielőtt kihűlt tettem bele egy kis aszkorbinsavat (C-vitamin), így igazi  vitaminos gumicukrok készültek!

Ezzel az adaggal két és fél szilikonos jégkockatartó telt meg. 10 perc alatt a hűtőben megdermed.Némelyik formából nehéz kipattintani, eddig a szívforma vált be a legjobban! Nálunk pillanatok alatt elfogyott, fotózáshoz is csak ezt a pár darabot tudtam megmenteni (fél percre). 

Alapanyagok és szilikon formák beszerezhetőek: http://www.naturan.hu/ 

Zselatin az ízületi fájdalmak alternatív "gyógyszere".

Édesanyám barátnője komoly ízületi fájdalmakban szenved, térdműtét gyanús az orvosok szerint. Egy ismert természetgyógyász tanácsára napi egy kanál zselatint kell fogyasztania 6 hónapon át, vízzel elkészítve! Miután ő érzi a változást, és már 3 hónapja kitartóan eszi, ezért utánajártam  a háttérnek :

A kollagén a porcok egyik legfontosabb alkotó eleme, 67% - át alkotja. Ha kollagén hiány lép fel, az óriási fájdalommal jár!zselatin.jpg

A zselatin állati kötőszövetekből kivont kollagén.  Klinikai tanulmányok igazolják, hogy a szájon keresztül elfogyasztott kollagén belülről táplál, felszívódik a belekben, majd felgyülemlik a porcokban és itt fejti ki tápláló hatását. Bár a zselatin száraz állapotban 98-99%-ban fehérjét tartalmaz, tápértéke nagyon alacsony. 

Akinek emésztési problémái vannak, annak a szervezete nem tudja hasznosítani a szájon át szedett zselatint.  Ilyenkor fontos a helyi kezelés!

 

Pár szó az ízületi fájdalmak helyi, zselatinos kezeléséről:

17_o_izulet-thinkstock.jpg

A legolcsóbb és hatékony megoldás, tessék nyugodtan kipróbálni, nincs káros mellékhatása!!! (A kép: www.blikk.hu)

A vízzel elkészített zselatint ( egész csomag) félig kihűlt állapotban rákenjük a fájó felületre, és hagyjuk, hogy beszívódjon! (min. 45 perc) Pont azt pótolja, ami hiányzik és a fájdalmat okozza. A  hátulütője (mert  egy pici ennek is van), kitartóan, akár fél évig is, napi kétszer kellene csinálni! 

Szólj hozzá

zselatin gumicukor aszkorbinsav ízületi gyulladás xillit