NATURAN

természetesen, gyorsan, olcsón

2014. okt 29.

A banánhéj 10 lehetősége! Csupán a 11. a szemét!

írta: Naturan
A banánhéj 10 lehetősége! Csupán a 11. a szemét!

A múlt....

Sokáig én is azt hittem, hogy a banánnak csak a  belsejét használjuk, esszük, kenjük... ezért a héját gondolkodás nélkül dobtam a szemetesbe!  

Aztán egyik nap látom, amint a férjem a BANÁN belső héjával kezdi el törölgetni a szobanövényeket! Nem találja a porrongyot - gondoltam - és kedvesen (nehogy elvegyem a kedvét a takarítástól) próbáltam felvilágosítani a helyes módszerről.  Ekkor jött a döbbenet! Nem kevert ő össze semmit! Bizony a banán héjával történő szobanövény-portalanításnak több haszna is van! ...és ő ezt tudta. Csodaszép fényesek lesznek a növények, nehezebben porosodnak, és a héj káliumtartalmának köszönhetően egészségesebbek is! Mindez elég érv volt, ahhoz, hogy utánanézzek és ...

Tovább Szólj hozzá

banán fogfehérítés cipőápolás testradír pattanások ellen

2014. okt 12.

Az értékes KÁVÉZACC! 15 ok, hogy miért ne dobd ki!

írta: Naturan
Az értékes KÁVÉZACC!  15 ok, hogy miért ne dobd ki!

Egy pohár finom kávé, pár nyugodt perc! 

kávé.jpg

... a kávézaccot ki ne dobd! Van rá 15 okod!

1. DUGULÁS ELLEN: Kiváló zsíroldó, ezért  öntsd a mosogató lefolyójába és engedj rá vizet! Ha mindig így teszel, elkerülheted a dugulást! Évek óta ezt teszem. Azóta nem dugult el, nem kellett drága pénzért , egészségtelen vegyszereket vennem és használnom, majd elzárnom a gyerekek elől.

2. HŰTŐ SZAGTALANÍTÓ : Nem hiába raknak kávébabot a parfümériák polcaira sem! Tegyél a hűtőbe egy kis tál zaccot, hogy elűzze a nem kívánatos szagokat! (én szódabikarbónával elegyítem)

3. ZSÍROLDÓ, SÚROLÓ : Csersav tartalmának köszönhetően, feloldja a  zsíros szennyeződést, és szemcsés hatása révén kiváló súrolószer. ...

Tovább Szólj hozzá

kávé csigacsapda szőnyegtisztító testradír súrolószer szagtalanító macskaűző

süti beállítások módosítása