Paradicsom - főzve még egészségesebb, legegyszerűbb befőzési tipp
Kiskoromban paradicsomelrakás alatt a nagymamám az arcára is kent egy jó adagot. Utánajártam e házi praktikának!
Egy kis "tudomány": A paradicsom tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal (A, B1, B2, C, kálium, magnézium, vas....) Piros színéért az antioxidáns hatású likopin felel (paradicsomban van a legtöbb), mely sok szakirodalom szerint daganatgátló, immunerősítő és számtalan jótékony hatással bír. Külön érdekesség, hogy, ha főzzük a paradicsomot, a likopin vegyület felszabadul és könnyebben, nagyobb mennyiségben jut a szervezetünkbe!
A bőr feszességét, rugalmasságát növeli, fiatalít, no ezért érdemes rákenni. SŐT pórusösszehúzó, eltünteti a mitesszereket! Alkalmazzák gyulladásokra és égett felületre is. Napsütés ...