2014. sze 10.

Paradicsom - főzve még egészségesebb, legegyszerűbb befőzési tipp

írta: Naturan
Paradicsom - főzve még egészségesebb, legegyszerűbb befőzési tipp


Kiskoromban paradicsomelrakás alatt a nagymamám az arcára is kent egy jó adagot. Utánajártam e házi praktikának!

Egy kis "tudomány": A paradicsom tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal (A, B1, B2, C, kálium, magnézium, vas....) Piros színéért az antioxidáns hatású likopin felel (paradicsomban van a legtöbb), mely sok szakirodalom szerint daganatgátló, immunerősítő és számtalan jótékony hatással bír. Külön érdekesség, hogy, ha főzzük a paradicsomot, a likopin vegyület felszabadul és könnyebben, nagyobb mennyiségben jut a szervezetünkbe!

A bőr feszességét, rugalmasságát növeli, fiatalít, no ezért érdemes rákenni. SŐT pórusösszehúzó, eltünteti a mitesszereket! Alkalmazzák gyulladásokra és égett felületre is. Napsütés után bőrregeneráló.

RECEPT:Törj össze egy parit! Kend fel, hagyd az arcodon 1 órát! Ismételd pár napig!

parad4.jpg

 

A legolcsóbb, leggyorsabb, legegészségesebb paradicsombefőzés 3 lépésben!

Hozzávalók: paradicsom, üveg, tető

1.Mosd meg a paradicsomot, rakd turmixgépbe, aztán 30 percig főzd!
(Ha nem szereted a héját, előtte mártsd forró vízbe és húzd le, ekkor ne
m is kell turmixolni, én így szoktam)


2. Kimosott üvegeket, tetőket rakd fel főzni! Forrástól minimum 10 percig (lepje el a víz)


3. A forró üvegekbe merd át a forró paradicsomot csurig! Tekerd rá a forró tetőt és fordítsd 10 percre fejjel lefelé! (Kezedre vigyázz!)


A magok engem nem szoktak zavarni.  3 éve így teszek el, nem romlik meg! Ha akarod főzz bele oregánót, fokhagymát, ... így pillanatok alatt kész egy jó kis tészta feltét!:))paradicsom.jpg

Szólj hozzá