Paradicsom - főzve még egészségesebb, legegyszerűbb befőzési tipp
Kiskoromban paradicsomelrakás alatt a nagymamám az arcára is kent egy jó adagot. Utánajártam e házi praktikának!
Egy kis "tudomány": A paradicsom tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal (A, B1, B2, C, kálium, magnézium, vas....) Piros színéért az antioxidáns hatású likopin felel (paradicsomban van a legtöbb), mely sok szakirodalom szerint daganatgátló, immunerősítő és számtalan jótékony hatással bír. Külön érdekesség, hogy, ha főzzük a paradicsomot, a likopin vegyület felszabadul és könnyebben, nagyobb mennyiségben jut a szervezetünkbe!
A bőr feszességét, rugalmasságát növeli, fiatalít, no ezért érdemes rákenni. SŐT pórusösszehúzó, eltünteti a mitesszereket! Alkalmazzák gyulladásokra és égett felületre is. Napsütés után bőrregeneráló.
RECEPT:Törj össze egy parit! Kend fel, hagyd az arcodon 1 órát! Ismételd pár napig!
A legolcsóbb, leggyorsabb, legegészségesebb paradicsombefőzés 3 lépésben!
Hozzávalók: paradicsom, üveg, tető
1.Mosd meg a paradicsomot, rakd turmixgépbe, aztán 30 percig főzd!
(Ha nem szereted a héját, előtte mártsd forró vízbe és húzd le, ekkor nem is kell turmixolni, én így szoktam)
2. Kimosott üvegeket, tetőket rakd fel főzni! Forrástól minimum 10 percig (lepje el a víz)
3. A forró üvegekbe merd át a forró paradicsomot csurig! Tekerd rá a forró tetőt és fordítsd 10 percre fejjel lefelé! (Kezedre vigyázz!)
A magok engem nem szoktak zavarni. 3 éve így teszek el, nem romlik meg! Ha akarod főzz bele oregánót, fokhagymát, ... így pillanatok alatt kész egy jó kis tészta feltét!:))