2015. már 18.

Kókusztej, kókuszvaj, kókuszliszt HÁZILAG, 300 Ft-ból!

írta: Naturan
Kókusztej, kókuszvaj, kókuszliszt HÁZILAG, 300 Ft-ból!

Megspóroltunk 1000 Ft-ot!

kokusztej.jpg

Számoljunk!

Ha boltban vásárolnánk finomítatlan kókuszvajat, kókusztejet és kókuszlisztet, 1200-1400 Ft között fizetnénk!  ... nem beszélve arról, hogy nem tudjuk, milyen körülmények között készült!

Vágjunk bele!

Csupán 200 g kókuszreszelék (amit magunk is lereszelhetünk, ha csak az egészben vett kókuszban bízunk) és 5-6 dl forró víz kell hozzá,!

kokuszviz_1.jpg

1. lépés: Forraljuk fel a vizet, majd öntsük nyakon a 200 g kókuszreszelékünket !

2. lépés: Hagyjuk pihenni 15 percig!

3. lépés: Szűrjük át textílián (textilpelenka)! (Tegyük egy edényre a pelenkát, öntsük bele a vizes kókuszt, majd a négy sarkát fogjuk össze és tekerjük, csavarjuk, nyomjuk ki a kókusztejet.)

kokuszcsavar.jpg

4. lépés: Tegyük a tejet a hűtőbe! A megmaradt zsírtalanított kókuszreszeléket hintsük szét egy tepsin és hagyjuk megszáradni (napon, kikapcsolt, meleg sütőben gyorsíthatjuk a szárítást)

5. lépés: A hűtőben a kókuszvaj feljön és megszilárdul a tej tetején, így nincs más dolgunk, mint óvatosan levenni (Szó szerint, le lehet emelni:))

6. lépés: Ha a kókuszreszelék megszáradt, kávédarálón ledaráljuk, vagy felhasználjuk, mint kókuszreszelék! Így zsírtalanított állapotban is ugyanolyan jó süteményekhez, kókuszgolyóhoz!

100%-os, vegyszermentes kókuszreszeléket próbálj vásárolni! 

Felhasználás:

A kókuszvaj kiváló bőrtápláló, hajápoló száraz hajra! Használhatod testápolónak, popsikenőcsnek, hajbalzsamnak!

DE! Sütéshez ne ezt használd, a konyhában a finomított, illat és ízmentes változatot használd! 

Kókusztej, kókuszliszt: süteményekhez, egzotikus ételekhez kiváló! 

SŐT laktózérzékenyeknek tej helyett is jó alternatíva a kókusztej!

Egészségetekre!

 

Szólj hozzá

kókusztej laktózmentes kókuszliszt kókuszvaj